Dělá vám vrásky špinavá digestoř? Zapojte do boje jedlou sodu a vroucí vodu

Kdy jste se naposledy podívali na filtr ve vaší digestoři? Jen se zamyslete, pokud už je to nějaká chvíle nebo jste se dokonce nikdy o jeho stav nezajímali, nebude to hezký pohled. Hlavním účelem digestoře je odsávat páru a tuk z vaření, takže pokud bude svou práci dělat dobře, bude vypadat velice špinavě a mastně. Za nějaký čas ji může mastnota natolik usadit, že ztratí svůj účel a vy budete nuceni filtr vyndat a vyčistit. Při pohledu na nadměrně špinavý a mastný filtr se může zdát, že to bude ta nejhorší práce, která vás v kuchyni může potkat, ale věřte, že to není vůbec těžké, když víte, jak správně na to.

Jak vyčistit digestoř od špíny a mastnoty?

Ingredience:

  • Horká nebo vroucí voda
  • Odmašťovací mycí prostředek na nádobí
  • Jedlá soda
  • Papírové ručníky nebo utěrky

Postup:

  • Vyjměte filtr z digestoře, měl by jít snadno vysunout nebo vyskočit ze spodní strany.
  • Naplňte dřez nebo lavor vroucí vodou (čím teplejší voda, tím účinnější).
  • Nasypte ¼ šálku jedlé sody a nalijte mycí prostředek na nádobí.
  • Zcela ponořte mastný filtr do vody.
  • Nechte ležet asi 10 minut.
  • Poté vyčistěte filtr pomocí houbičky na nádobí nebo kartáčem.
  • Během čištění přidejte další mýdlo.
  • Opláchněte a osušte papírovými utěrkami nebo čistým hadříkem.
  • Vložte filtr zpět do digestoře.
  • Nezapomeňte filtr čistit alespoň jednou za měsíc.

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud se vám zdál užitečný, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Obrázky: Freepik