Česnek oloupete během několika vteřin. Geniální trik, jak si ušetřit práci i nervy

Česnek dodává našim pokrmům výraznou a nezaměnitelnou chuť. Ovšem jeho loupání nepatří mezi oblíbené kuchyňské činnosti. Abyste si ušetřili práci i nervy a nezapatlali si kuchyňskou desku nepořádkem od česnekových slupek, existuje trik, jak tuto operaci vykonat mnohem jednodušeji.

Jde to i jinak

Příznivci dobré kuchyně bohaté na různé chutě jistě skladují česnek ve své spíži. Tato surovina se hodí nejen do vaření a ochucení pokrmů, ale i pro výrobu domácího sirupu proti nachlazení. Než s ním však začneme více pracovat, vždy jej nejdříve musíme zbavit slupky. Dostat se k samotným stroužkům česneku však může být občas velice náročné. Slupka se vám lepí na prsty, nejde ji stáhnout ze stroužku česneku a vy ztrácíte nervy. Málokdo si však uvědomuje, že to jde i jinak a ještě ke všemu velmi snadno a rychle.

Trik pro loupání česneku

Existují triky, na které stojí za to se podívat, a jedním z nich je způsob loupání česneku. Díky této metodě to zvládnete za pár sekund. Jak na to?

Odřízněte z celé palice asi 1/4 vršku se stopkou. Zbytek pak rozdrťte. Umístěte sekáček nebo široký nůž na česnek a přitiskněte na prkénko. Po chvíli by měly zbývající skořápky vyskočit a stroužky česneku budou připraveny k nakrájení nebo lisování. Takový triviální trik způsobí, že manipulace se surovinou nakonec nezabere příliš mnoho času. Metoda opravdu funguje.

Jednoduché způsoby nám mohou usnadnit vaření

Instagramový účet, kde se česnekové video objevilo, poskytuje i další užitečné informace. Kromě metody, jak jednoduše oloupat česnek, je také zajímavý trik, který se týká zbavení jablka jádra. Do středu plodu stačí zašroubovat vývrtku. Po zatažení musíme jablko zbavit zbylých kořínků a semínek. Vyplatí se to vyzkoušet. Zvláště pokud z jablek často připravujete dezerty nebo saláty.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Tasteofhome.com