Hypotyreóza – onemocnění štítné žlázy, kterému lze zabránit konzumací správných potraviny s obsahem vhodných vitamínů a minerálů

Při léčbě štítné žlázy je mimořádně důležitá změna životních návyků, které zahrnují každodenní fyzickou aktivitu, odpočinek, snížení stresu a konzumaci zdravých potravin, které umožňují správné fungování štítné žlázy. Zde je pár tipů, které potřebuje vaše tělo, abyste zlepšili funkci štítné žlázy.

Jód

Podílí se na syntéze hormonů štítné žlázy a je její nedílnou součástí. Hlavním důvodem hypotyreózy, onemocnění štítné žlázy, je nedostatek jódu v potravinách, které konzumujeme. Nejbohatší na jód jsou ryby, mořské plody a řasy, mléko a mléčné výrobky, krůtí maso, cibule, špenát, brambory a další.

Selén

Je obsažený v houbách, krabech, tuňáku, játrech, paraoříšcích, slunečnicových semínkách a celozrnném pečivu.

Železo

Přírodními zdroji železa jsou červené maso, ryby, vejce, ořechy, dýně, špenát a zelí.

Vápník

Potraviny bohaté na vápník jsou brokolice, mléko a mléčné výrobky, sardinky, losos, ořechy a luštěniny.

Vitamín E

Vyskytuje se v lisovaných olejích, mandlích, lískových oříšcích, slunečnicích, rajčatech a avokádu.

Omega-3 mastné kyseliny

Nejvhodnější jsou sardinky, ořechy, losos, tuňák, lněné semínko, olivový olej a vlašské ořechy.

Probiotika

Nacházejí se v kefíru a jiných typech kvašených produktů.

Vitamín D

Je přítomen v čerstvých mořských rybách, vejcích a mléčných výrobcích. Samozřejmě i vystavení se slunci je ideální pro získání vitamínu D, protože sluneční světlo přirozeně produkuje vitamín D.

Jak se vám dnešní rady líbily? Neváhejte je sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: feelhealthylife.com