Nelze popřít, že avokádo je dokonalým mixem chuti a zdraví, ovšem vnější textura této zeleniny vás často může ponechat zmatené. Jak přes silnou slupku poznat, že avokádo je dokonale zralé? Máme pro vás několik jednoduchých triků, jak si z obchodu odnést to nejlepší avokádo.
Struktura slupky
Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některá avokáda vypadají příliš hladce? Správně zralé avokádo bude mít hrbolatou texturu a lehce drsný povrch. Hladkému avokádu se raději vyhněte. To pro vás ještě není připraveno.
Barva slupky
Tmavě nahnědlá a černá slupka avokáda může jednoduše skrývat mnoho tajemství o jeho skutečné chuti a struktuře. Budete překvapeni, že dokonale zralá avokáda mají obvykle tmavě nazelenalou vnější vrstvu, ne černou. Před výběrem dalšího avokáda tedy vždy zkontrolujte barvu slupky.
Kašovitá avokáda
Nelze popřít, že vnitřek této zeleniny má krémovou a kašovitou texturu, ale trefit se do této přesné konzistence může být obtížné. Avokádo vás totiž může pěkně zmást. Nabízí se, že když je avokádo příliš měkké a mačkavé, bude dokonale zralé, ale opak je pravdou. Těmto avokádům se raději vyhněte.
Pokud si nakonec koupíte nezralé avokádo, uchovávejte ho v lednici den nebo dva a průběžně kontrolujte texturu a barvu.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Eatthis.com