Jedlá soda a její pozitivní účinky na regeneraci a ochranu ledvin

Ledviny jsou důležitý orgán, který spolu s játry čistí krev od toxinů a odpadních látek metabolismu. Pokud však do svého těla dodáváme příliš mnoho jedovatých látek, které se běžně vyskytují v ovzduší, průmyslově zpracovaných potravinách, alkoholických nápojích a cigaretách, mají naše ledviny tolik práce, že jednoho dne mohou zkrátka selhat. Kromě zdržení se problematických potravin a prostředí, což není vždy úplně v lidských silách, existují ale způsoby, jak ledvinám s jejich činností pomoci a zregenerovat jejich poškozenou tkáň. Není k tomu nutná žádná speciální látka ani léčivo, stačí vám jen obyčejná jedlá soda. Prozradíme vám, jak to funguje.

Jedlá soda a ledviny

Jedlá soda, jinak zvaná též hydrogenuhličitan sodný, je látka, kterou tělo samo produkuje za účelem ochrany ledvin. Vylučuje ji slinivka břišní během trávicího procesu, někdy ji dokonce produkují samy ledviny, a to v závislosti na složení naší stravy. Pokud jíme příliš mnoho cukrů, nezdravých tuků a dalších potravin chudých na živiny, tvorba hydrogenuhličitanu sodného ve slinivce i v játrech se zpomaluje. V tu chvíli dochází k překyselení organismu, což má destruktivní důsledky.

Jen dodržování zdravé a vyvážené stravy umožňuje veškerým orgánům našeho těla pracovat správně a produkovat dostatečné množství zásaditého hydrogenuhličitanu sodného, který pomáhá udržovat organismus v rovnováze.

Jak dodat organismu chybějící hydrogenuhličitan

Výzkumy Amerického národního institutu zdraví ukázaly, že užívání jedlé sody může regulovat pH krve a funguje stejně jako dialýza u pacientů s poškozenými ledvinami. Ukázalo se, že hydrogenuhličitan sodný ledviny chrání a v některých případech i léčí jejich onemocnění. A nejen ledvin, prospívá také celému močovému systému a dokonce i srdci.

Než začnete užívat jedlou sodu, nejprve se raději poraďte se svým lékařem, pokud máte citlivý žaludek nebo trpíte na zažívací obtíže, mohla by vaši situaci zhoršit.

Návod k použití jedlé sody:

První den si vezměte půl čajové lžičky jedlé sody a nechte ji rozpustit pod jazykem.

Druhý den smíchejte půlku lžičky sody se stejným množstvím soli a obojí rozpusťte v 1,5 litru čisté vody. Výsledný roztok vypijte do dvou až tří dnů.

Po využívání roztoku soli a sody si vytvořte další, ale s tím rozdílem, že dávku sody snížíte na ¼ lžičky a soli přidáte jen 1/3 lžičky a opět využívejte do dvou nebo tří dnů.

Kromě terapie jedlou sodou byste měli dbát na dodržování zdravého životního stylu. Vaše tělesná hmotnost by měla zůstat v rozumných mezích a váš jídelníček by měl být pestrý a bohatý na zdravé potraviny. V tu chvíli se tak onemocnění ledvin nebudete muset obávat.

Obrázky: Pixabay