Jednoduchý trik se solí, který změní tuhé maso na jemnou, šťavnatou pochoutku

Pokud se vám omylem podařilo koupit tuhé maso, nerozčilujte se. Nejste jediní, komu se to povedlo, ale dobrou zprávou je, že existuje jednoduchý trik, který dokáže maso snadno zjemnit.

Jak zjemnit tuhé maso?

  • Maso by mělo být umístěno na čistý a suchý pekáč.
  • Pokryjte ho mořskou nebo jinou hrubozrnnou solí.
  • Nyní jej nechte odležet. Kuchaři doporučují pro každých 2,5 cm masa 1 hodinu času. To znamená, že pokud máte kousek o tloušťce 7,5 cm, budete potřebovat 3 hodiny na odležení.
  • Jakmile sůl vytáhne přebytečnou vlhkost, maso bude jemnější a pružnější.
  • Nyní pod tekoucí vodou smyjte veškerou sůl z masa.

Rozdíl můžete vidět už na úvodním obrázku. Jedná se o maso od stejného řezníka. Tmavší kus na pravé straně se výrazně liší od jasně tuhého kusu masa vlevo.