Stav krve je nejdůležitějším ukazatelem kondice kardiovaskulárního systému člověka. Souvisí s funkcí všech orgánů a buněk. Pokud je příliš viskózní, proudění krve je omezeno. V důsledku toho může dojít k narušení prokrvení orgánů, čímž vznikají křečové žíly a riziko trombózy, mrtvice a srdečního infarktu. Snížit viskozitu krve můžete několika způsoby:
- Přestat kouřit
- Udržovat si normální váhu
- Pít dostatek čisté vody nebo čajů, vymačkaného ovoce a šťáv
K tomu přidejte do své stravy potraviny, které ředí krev, takže potraviny bohaté na kyselinu salicylovou, omega-3 mastné kyseliny, jód a vitamín E.
Olivový olej
Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a vitamín E.
Bobule
Jahody, angrešt, brusinky, maliny a třešně jsou bohaté na kyselinu salicylovou, normalizují hustotu krve a snižují zánět.
Ořechy a semínka
Hrst ořechů nebo semínek ředí krev a značně snižuje riziko onemocnění srdce a cév. Jsou zdrojem salicylátů, vitamínu E a omega-3 mastných kyselin.
Zázvor
Kromě toho, že dokáže ředit krev, snižuje hladinu cukru v krvi a urychluje metabolismus. Opatrně by jej měli užívat lidé s arytmií a vysokým krevním tlakem.
Skořice
Je silným antikoagulantem, a to díky kumarinu, který obsahuje. Tato látka snižuje tlak a zánět a omezuje vývoj nádorů.
Česnek
Snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi a jeho oxidovatelnost v nahromaděných tucích. Snižuje viskozitu krve a schopnost tvořit krevní sraženiny.
Pálivé papričky
Složení červené feferonky obsahuje kapsaicin, který zvyšuje krevní oběh a průtok krve do orgánů. Snižuje její srážlivost.
Samozřejmě je nutné doplnit, že veškerá konzumace těchto potravin by měla být umírněná a pod dohledem lékaře. Ale i přesto, nezapomeňte se o tyto cenné rady podělit se svými přáteli a rodinou, dávají-li přednost přírodním léčbám před medikamenty.
Zdroj: interesno.fun