Jezte tyto potraviny, trápíte-li se se zvýšenou hustotou krve. Jsou účinnou a přírodní cestou, jak si pomoci

Stav krve je nejdůležitějším ukazatelem kondice kardiovaskulárního systému člověka. Souvisí s funkcí všech orgánů a buněk. Pokud je příliš viskózní, proudění krve je omezeno. V důsledku toho může dojít k narušení prokrvení orgánů, čímž vznikají křečové žíly a riziko trombózy, mrtvice a srdečního infarktu. Snížit viskozitu krve můžete několika způsoby:

  • Přestat kouřit
  • Udržovat si normální váhu
  • Pít dostatek čisté vody nebo čajů, vymačkaného ovoce a šťáv

K tomu přidejte do své stravy potraviny, které ředí krev, takže potraviny bohaté na kyselinu salicylovou, omega-3 mastné kyseliny, jód a vitamín E.

Olivový olej

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a vitamín E.

Bobule

Jahody, angrešt, brusinky, maliny a třešně jsou bohaté na kyselinu salicylovou, normalizují hustotu krve a snižují zánět.

Ořechy a semínka

Hrst ořechů nebo semínek ředí krev a značně snižuje riziko onemocnění srdce a cév. Jsou zdrojem salicylátů, vitamínu E a omega-3 mastných kyselin.

Zázvor

Kromě toho, že dokáže ředit krev, snižuje hladinu cukru v krvi a urychluje metabolismus. Opatrně by jej měli užívat lidé s arytmií a vysokým krevním tlakem.

Skořice

Je silným antikoagulantem, a to díky kumarinu, který obsahuje. Tato látka snižuje tlak a zánět a omezuje vývoj nádorů.

Česnek

Snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu v krvi a jeho oxidovatelnost v nahromaděných tucích. Snižuje viskozitu krve a schopnost tvořit krevní sraženiny.

Pálivé papričky

Složení červené feferonky obsahuje kapsaicin, který zvyšuje krevní oběh a průtok krve do orgánů. Snižuje její srážlivost.

Samozřejmě je nutné doplnit, že veškerá konzumace těchto potravin by měla být umírněná a pod dohledem lékaře. Ale i přesto, nezapomeňte se o tyto cenné rady podělit se svými přáteli a rodinou, dávají-li přednost přírodním léčbám před medikamenty.

Zdroj: interesno.fun