Konzumace ovesných vloček k snídani je podle odborníků nejlepší volbou

Ovesné vločky jsou jednou z nejlepších možností, protože jsou plné bílkovin, vitamínů, sacharidů a dalších živin. Přečtěte si, co všechno vám přináší jejich konzumace po ránu.

Vliv ovesných vloček na trávící soustavu

Většina z nás ví, že vláknina je pro náš žaludek dobrá, protože pomáhá udržovat vaše střeva v dobré funkci a předchází zácpě, ale věděli jste, že beta-glukan v ovesných vločkách také pomáhá snižovat špatný cholesterol? Navíc mnoho studií ukázalo, že konzumace ovesných vloček denně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. The Journal of the American College of Nutrition publikoval studii, ve které polovina účastníků jedla na snídani ovesné vločky a druhá polovina něco jiného. Všechny porce měly 363 kalorií, ale ti, kdo jedli ovesné vločky, byli déle nasyceni a bylo pro ně mnohem snazší zhubnout. Oves obsahuje hodně sacharidů a dodává tělu správné množství energie. Kromě sacharidů obsahuje oves vitamíny B a E.

Konzumací předcházíte onemocněním

Ovesné vločky jsou bohaté na zdravé tuky, které pozitivně ovlivňují krevní buňky a krevní oběh. Výzkum Harvardské univerzity ukázal, že u lidí, kteří jedí ovesné vločky, je méně pravděpodobné, že se u nich rozvine srdeční a plicní onemocnění. Ženy, které konzumují 2 až 3 porce ovesných vloček denně, mají o 30 % nižší riziko úmrtí na infarkt.

Přínos pro pleť i částečná náhrada masa

Ovesné vločky mají vyvážený poměr bílkovin, mastných kyselin a aminokyselin. Jedna porce ovesných vloček poskytuje 15 % denního příjmu bílkovin. To je ideální, pokud chcete snížit množství masa, které jíte.
Obsažený vitamin E se vyskytuje ve většině výrobků pro péči o pleť a pomáhá při zánětu kůže. Vědci tvrdí, že je také dobrý při léčbě ekzémů a podráždění, přítomné antioxidanty pomohou v případě svědění či zánětu. Navíc také:

  • Pomáhají snižovat krevní tlak
  • Tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy
  • Příznivě působí na nervovou soustavu

Obrázky: Pixabay