Konzumace správných potravin vám může pomoci předejít nepříjemným onemocněním slinivky břišní, včetně rakoviny

Slinivka břišní je velmi důležitou součástí trávicího systému, protože neutralizuje a reguluje kyselé potraviny prostřednictvím enzymů, které pomáhají tělu trávit bílkoviny, sacharidy a lipidy z potravin. Když je slinivka zdravá, cukr v našem systému je správně regulován a náš trávicí trakt je posílen. K tomu je ale potřeba také správně jíst.

Kurkuma

Kurkuma má protizánětlivé výhody, které mohou zmírnit bolest a pálení slinivky. Kromě toho pomáhá produkovat inzulín a předcházet tak vzniku cukrovky a kontrolovat hladinu cukru v krvi.

Česnek

Česnek má antibiotické vlastnosti a v kombinaci s určitými potravinami se jeho účinek násobí. Mezi takové potraviny patří cibule, med nebo pískavice. Pravidelnou konzumací posílíte imunitní systém a funkci mnoha vnitřních orgánů, včetně slinivky.

Špenát

Je bohatým zdrojem železa a vitamínu B, jež pomohou snižovat zánět a přirozeně bojovat s rakovinou slinivky.

Brokolice

Je známá svými schopnosti bojovat proti rakovině a udržovat slinivku zdravou. Je plná flavonoidů, ideálních pro detoxikaci lidského těla.

Hrozny

Červené hrozny obsahují resveratrol, silnou antioxidační látku. Během jejich pravidelné konzumace můžete snížit zánět slinivky a také odstranit rakovinné buňky uvnitř.

Sladké brambory

Sladké brambory snižují riziko rakoviny slinivky až o 50% a pomalu uvolňují cukr do krevního oběhu. Navíc, pokud jste si nevšimli, nápadně připomínají vzhled slinivky břišní.

Oregano

Má silný antioxidační účinek a může být antihyperglykemický, což je právě to pravé pro slinivku.

Pampeliška

Pravidelné pití odvaru z pampelišek může pomoci při detoxikaci slinivky. Odstraňuje poškozené tkáně a napomáhá při produkci žlučových šťáv. Zároveň bojuje proti rakovinovým buňkám.

Co říkáte na dnešní cenné rady? Pokud se vám článek líbil, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: viralnova.com