Levandulová limonáda pomáhá zklidnit organismus, mírní úzkosti a bolest hlavy

Levandule je nádherná a úžasně voňavá léčivá bylina, jejíž léčivé účinky se využívají už od pradávných dob. Její barva i vůně jsou neuvěřitelně uklidňující a blahodárně působí na všechny tělesné smysly a každá buňka vašeho těla se zklidní a souzní s omamnou levandulovou vůní. Kromě všemožných voňavých polštářků můžete levanduli využít i jiným způsobem. Už vás třeba napadlo vyrobit z ní limonádu? Nádherný fialový uklidňující lektvar, který ulevuje od bolestí a úzkosti. Poradíme vám, jak tuhle nádheru vyrobit.

Levandule tlumí bolesti, snižuje deprese a ničí rakovinu

Tahle bylinka, když se s ní setkáte v přírodě, je velice nápadná. A to tím, že k sobě přitahuje snad veškerý hmyz ze širého okolí. A broučkové se nepletou. Dokonce i vědci z floridské univerzity zjistili, že levandulový olej neuvěřitelně hodně působí na snížení tepové frekvence, čímž bojuje proti stresu a úzkosti, pomáhá ulevit od depresivních stavů a nespavosti a zmírňuje veškeré bolestivé stavy.

Kromě toho působí na organismus alkalicky a snižuje kyselost organismu. K čemu nám to je? Třeba k tomu, že v kyselém prostředí se daří zánětlivým procesům a prosperují v něm i rakovinné buňky. Naopak v alkalickém prostředí tyto buňky nedokážou existovat a zkrátka zemřou. To je docela hodně zázračných vlastností téhle nenápadné bylinky, co říkáte!

Recept na levandulovou limonádu s esenciálním levandulovým olejem

Budete potřebovat:

  • 1 šálek čerstvého tekutého medu
  • 12 šálků čisté, nejlépe pramenité vody
  • 1 kapka éterického levandulového oleje
  • Šťáva ze 6 citronů
  • Snítky levandule na ozdobu

Návod na přípravu:

Všechny přísady smíchejte do vhodné nádoby a dejte do lednice vychladit. V případě potřeby můžete dosladit i větším množstvím medu, pokud chcete. A když je limonáda krásně vychlazená, s chutí si jí plnými doušky užijte. Je opravdu skvělá.

A pokud máte přístup k čerstvé kvetoucí levanduli, případně k jejím sušeným květům, není nic snazšího, než ji přes noc nechat vylouhovat ve studené vodě a dochutit tak, jak jsme zmínili výše. Pamatujte, čerstvá je vždycky nejlepší.

Obrázky: Powerofpositivity