Cibule je neodmyslitelnou součástí mnoha pokrmů, je základem každé kuchyně. I když loupete a krájíte jednu nebo dvě, i za těch pár minut si stihnete poplakat. Představte si, jak se s takovým úkolem vypořádá pomocný kuchař, který potřebuje za den oloupat kilogramy cibule. Existují 4 osvědčené způsoby, které vám pomohou během loupání cibule se zbavit slz.
Metoda č. 1
Tato metoda je vhodná, pokud nemáte čas a potřebujete oloupat cibuli rychle. Opláchněte nůž studenou vodou. Odřízněte spodní část cibule s kořeny a poté horní. Prořízněte suchou slupku a vrchní šťavnatou vrstvu. Odřízněte okraj řezu nožem. Odstraňte slupku a vrchní vrstvu.
Metoda č. 2
Druhý způsob je nejlepší použít, když plánujete cibuli nasekat nadrobno. Vezměte si sklenici studené vody. Během procesu loupání cibule byste do ní občas měli ponořit nůž. Cibuli rozkrojte na polovinu. Svlékněte ze slupky, začněte od stonků dolů. Kořeny by se neměly řezat.
Metoda č. 3
Při třetí metodě oloupete velké množství cibule bez pláče. Vložte zeleninu do hluboké mísy. Naplňte ji vroucí vodou a po 1 minutě začněte loupat. Odřízněte horní a spodní část, proveďte podélný řez. Poté slupku odstraňte prsty.
Shutterstock
Metoda č. 4
Pokud potřebujete očistit kila cibule jako rotu vojáků, pak použijte poslední metodu. Vložte zeleninu do hluboké misky. Tentokrát ji naplňte studenou vodou . Po 5 minutách cibuli vyjměte, odřízněte její horní část a stáhněte okraj.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Sovkusom.ru