První tři kritické dny
První fáze je rozdělena na 8 týdnů. Každý den byste měli konzumovat maximálně 25 g sacharidů. Kressová doporučuje rozdělit je do 5 stejných částí: 5 g sacharidů s každým jídlem. Autorka říká, že je v podstatě proti stravě s dlouhodobě nízkým obsahem uhlohydrátů, ale jejich krátkodobé omezení je jediným prostředkem, jak normalizovat proces tvorby inzulínu. Kressová přiznává, že během prvních 3 dnů stravy se budete cítit unavení, podráždění a hladoví, můžete dokonce cítit slabost. Tak probíhá adaptace na novou dietu; čtvrtý den se vaše nálada a zdravotní stav zlepší. Základem stravy v první fázi jsou bílkoviny (netučné maso, mořské plody, nízkotučné sýry a tvaroh, vejce, neslazené sójové produkty), tuky (lehká verze másla, zakysaná smetana, margarín, majonéza, ořechy, avokády, ořechy, semena), zelenina (artyčoky, chřest, zelené fazole, brokolice, růžičková kapusta, karfiol) a další potraviny, které neobsahují více než 5 g sacharidů.
Postupně ztrácíte přebytečná kila
Ve druhé fázi budete ztrácet váhu, a proto by měla trvat tak dlouho, jak potřebujete, abyste se mohli zbavit dalších kilogramů. Hlavními pravidly jsou: Spotřebovat maximálně 60 g sacharidů denně, je třeba je rozdělit na 11-20 g na jedno jídlo. Slinivce se odlehčí a pomalu začne pracovat novým a správným způsobem. Dieta může být také obohacena obilninami, kroupami, těstovinami, prostým chlebem a pečivem s nízkým obsahem sacharidů.
Musíte se neustále kontrolovat
Třetí etapu byste měli dodržovat po zbytek svého života, ale její pravidla naštěstí nejsou tak přísná. Za prvé vypočítejte si množství kalorií potřebných k udržení vaší požadované hmotnosti. Měli byste vzít v úvahu pohlaví, věk, fyzickou aktivitu a skutečnost, že vaše tělo je náchylné sklouzávat k nesprávnému typu metabolismu, o kterém jsme hovořili na začátku. Musíte konzumovat omezené množství sacharidů s každým jídlem a jíst 5krát denně. V každém případě je třeba množství sacharidů kontrolovat.
Zdro: brightside.me