Tento recept na nakládanou slaninu s česnekem mě naučila moje maminka. Teď tuto zdravou zdravou pochoutku milují všichni moji přátelé!

2/ Nařežte si slaninu na malé až středně velké kousky a vložte je do 3 L hrnce. Mezi plátky slaniny přidejte umyté bobkové lsitky a nasypte černé koření a prolisovaný česnek.

3/ Do hrnce nalejte ochlazený solný roztok a přikryjte pokličkou – nezavírejte však úplně. Nechte zchladit v pokojové teplotě a potom uložte do ledničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pro na naše zdraví, zejména v zimních měsících, protože obsahuje kyselinu arachidonovou. Tato látka se podílí na imunitních procesech a metabolismu cholesterolu. Pravidelné používání několika plátků slaniny denně má pozitivní vliv na obranyschopnost organismu.

zdroj: sovkusom.ru