Tento recept na nakládanou slaninu s česnekem mě naučila moje maminka. Teď tuto zdravou zdravou pochoutku milují všichni moji přátelé!

Nakládání zeleniny zná téměř každý, ale co takhle nakládání masa? Dnes bychom vám rádi představili recept nakládanou slaninu ve slané nálevu. Recept je velmi jednoduchý a zároveň velmi chutný, ideální na oslavu s přáteli, nebo chuťovku k pivu.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kg slaniny
  • 220g soli
  • 1,25 L vody
  • 3-5 bobkových listů
  • 10 ks černého koření
  • 6-8 stroužků česneku

Jak na to?

1/ Nalejte vodu do hrnce a přidejte sůl, dejte na plamen a pozvolna míchejte, než se sůl úplně rozpustí. Po dosažení varu dejte z ohně pryč.

zdroj: sovkusom.ru

Ve čtení článku pokračujte na další stránce

2/ Nařežte si slaninu na malé až středně velké kousky a vložte je do 3 L hrnce. Mezi plátky slaniny přidejte umyté bobkové lsitky a nasypte černé koření a prolisovaný česnek.

3/ Do hrnce nalejte ochlazený solný roztok a přikryjte pokličkou – nezavírejte však úplně. Nechte zchladit v pokojové teplotě a potom uložte do ledničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pro na naše zdraví, zejména v zimních měsících, protože obsahuje kyselinu arachidonovou. Tato látka se podílí na imunitních procesech a metabolismu cholesterolu. Pravidelné používání několika plátků slaniny denně má pozitivní vliv na obranyschopnost organismu.

zdroj: sovkusom.ru