Organizace prostoru pod dřezem. Některé věci pod kuchyňskou linku rozhodně nepatří

Udržet prostor pod dřezem čistý a uklizený, to je zpravidla velice obtížný úkol, kterému se často vyhýbáme. A to z jediného důvodu – je nacpaný tolika věcmi, že není šance jej někdy pořádně uklidit. Jen si to představte – nekonečné stohy kuchyňských utěrek, prostředky na mytí nádobí, staré i nové houbičky, papírové tašky, sáčky, kýbl a spoustu dalších věcí, které většina lidí považuje za vhodné skladovat pod dřezem. Pojďte s námi toto místo trochu zorganizovat. Začneme například tím, co pod kuchyňskou linku rozhodně nepatří.

Spotřební materiál

To znamená sáčky na odpadky, tablety do myčky, prostředek na mytí nádobí a podobné věci. Jakékoli další nepoužité předměty by měly jít do jiného úložného prostoru.

Silné chemikálie

Přestože občas potřebujete v kuchyni použít výkonnější čisticí prostředek, veškeré chemikálie by měly být bezpečně uloženy v garáži nebo ve sklepě, daleko od malých dětí a mimo jiné předměty každodenního života.

Hořlavé produkty

Patří sem běžné produkty, jako jsou rozpouštědla, ředidla, leštidla, barvy a některé čisticí prostředky, protože se za určitých podmínek mohou snadno samy vznítit.

Kuchyňské utěrky a papírové tašky

I když je praktické mít je uložené v kuchyni, nejedná se o vhodné předměty pod dřez. Občasný únik vody by je zničil.

Obrázky: Pixabay