Pět potravin, které celý život špatně skladujete

Není nic horšího, než když máte chuť na krajíc chleba nebo jinou pochoutku. Sáhnete po ní a zjistíte, že se zkazila a musíte ji vyhodit. Mysleli jste si, že jste potraviny uložili správným způsobem a stejně se zkazily? Odpověď je velmi jednoduchá. Nejspíš je neukládáte správně.

Burákové máslo

Skladujete burákové máslo ve svislé poloze s víkem nahoře? Velká chyba! Nejlepší je uložit nádobu s arašídovým máslem obráceně, zvláště pokud se jedná o přírodní produkt. Vzhledem k tomu, že se skládá pouze z arašídů a někdy malého množství soli, brzy si můžete všimnout, že olej plave nahoře. Nejde o žádný velký problém, ale vždy musíte máslo promíchat, když ho chcete jíst. Dáte-li nádobu dnem vzhůru, už to nebudete muset řešit.

Banány

Dáte banány do nákupního košíku a stejně je necháte i po návratu domů? Nejlepší způsob, jak toto úžasné ovoce skladovat, je zabalit stonky do igelitu a oddělit je od sebe. Uvidíte, že udržování banánů odděleně od sebe je mnohem lepší, protože produkují velké množství plynného ethylenu a jejich udržování blízko sebe urychluje proces zrání. Proto se často stane, že je nestihnete všechny sníst.

Chléb

Samozřejmě nemusíte uchovávat chléb v lednici, aby vám vydržel déle čerstvý. Měli byste ho nechávat na pultu, těsně zabalený a chráněný před slunečním zářením nebo ve speciální nádobě na pečivo. Pokud je váš kuchyňský pult vystaven příliš velkému slunečnímu svitu a nemáte nádobu na chléb, můžete pečlivě zabalený chléb dát jednoduše do skříňky, kde je tma a pokojová teplota.

Rajčata

Rajčata také nemusíte chladit, i když si mnoho lidí myslí opak. Místo toho je uchovávejte mimo lednici na chladném a suchém místě při pokojové teplotě, mimo dosah slunečních paprsků. To jim bude úplně stačit.

Máslo

Asi vás to překvapí, ale ani máslo nemusíte skladovat v lednici. Stačí, když ho budete mít na pultu při pokojové teplotě, protože šance na jeho zkažení jsou velmi nízké díky pasterizaci a použité soli.

Úvodní obrázek: Freepik, Zdroj: Eatthis.com