Když čekáme dlouho na letišti, ať je jakákoli denní nebo noční hodina, rádi si dobu před odletem zkracujeme dobrým jídlem. Bezpochyby toho je na letišti spoustu v nabídce, ale je třeba si dát pozor na to, co jíme, aby nás to neprovázelo po zbytek letu. Až se příště přistihnete, že byste si před vstupem do letadla dali něco k snědku, vyhněte se následujícím potravinám.
Zpracované a slané potraviny
Víme, že je těžké odolat všem nástrahám rychlého občerstvení, a že ho je na letišti spousta, ovšem odborníci varují, že takové svačinky dokážou hodně pozlobit náš trávicí systém, zvláště cokoli s vysokým obsahem tuku. Takové potraviny mají zpravidla vysoký obsah soli, což vede k zadržování tekutin a nadýmání, to může dlouhodobé sezení v letadle velmi znepříjemnit. Stejně tak je důležité myslet na to, že sůl dehydratuje, to může zhoršit pocity vyčerpání a únavy, které přicházejí v letadle z důvodu stlačeného vzduchu a nízké vlhkosti.
Fazole a jiné luštěniny
Je všeobecně známo, že fazole a jiné luštěniny způsobují plynatost. A vzhledem k tomu, jak přetlakové kabiny v letadlech fungují, mohou být účinky luštěnin na váš trávicí systém ještě horší, jakmile vzlétnete. Plyn ve vašem těle se navíc rozroste při dosažení letové výšky. To platí i pro zeleninové saláty s obsahem brokolice, kapusty a brukvovité zeleniny.
Kořeněná jídla
Pokud jste milovníky pikantního jídla, radíme vám dobře, před letem se mu raději vyhněte. Kořeněné pokrmy dráždí žaludek a způsobují nadměrnou plynatost a nadýmání. V letadle by tak mohly zvýšit šanci na extrémní žaludeční nevolnosti.
Shutterstock
Žvýkačka nebo bonbón
Je celkem obvyklé, že si lidé s sebou do letadla berou bonbón nebo žvýkačku, aby své uši lépe přizpůsobily změnám tlaku v kabině během letu. Ovšem žvýkání také způsobuje polykání vzduchu, což může opět vést k pocitu nadýmání. To platí zejména pro všechny produkty vyrobené ze syntetických cukrů, které jsou špatně stravitelné a mohou mít dokonce i projímavé účinky.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Bestlifeonline.com