Až vám někdo řekne, že vaří v myčce na nádobí, nesmějte se mu, i když se vám bude hodně chtít. Vaření v myčce na nádobí totiž je nejen možné, ale také úsporné a šetrné k životnímu prostředí. Příště tedy neprotáčejte oči a nechte se spíše inspirovat vařením moderní doby.
Jak to tedy funguje?
Horká voda a pára v podstatě jídlo dusí a při nízké teplotě, asi 60-65 stupňů, se jídlo vaří velmi pomalu, což ovšem není na škodu. Opravdu to stojí za to, chce to jen trochu trpělivosti. Dejte si však pozor na použití saponátu nebo tablet do myčky na nádobí. V tomto případě je dobré nechat pracovat pouze horkou vodu nebo jídlo dobře zakrýt.
Do čeho jídlo zabalit?
Jako ideální nástroj se nabízí hliníková fólie, ale odborníci doporučují vložit jídlo do vzduchotěsných zavařovacích sklenic nebo vakuových sáčků. Potom se horká voda jídla ani nedotkne. Tudíž můžete přidat saponát nebo tabletu do myčky do cyklu. Nádobí zůstane zářivě čisté a jídlo dokonale uvařené.
Co všechno můžete vařit v myčce na nádobí?
Pokud zapátráte na internetu, můžete dokonce dohledat několik kuchařek uvádějící recepty vhodné pro vaření v myčce na nádobí. Najdete v nich celou řadu jídel, například kuskus, telecí maso, tuňák, losos, ale také dezerty. Vaření v myčce je nejlepší pro potraviny, které je třeba připravovat při nízkých teplotách.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Npr.org