Zamoření po smažení na oleji už mě netrápí. K odstranění zápachu stačí použít přírodní neutralizéry

Smažení je sice velice oblíbenou formou přípravy pokrmů, ale ten zápach, který po něm zůstává v celé domácnosti, již tak příjemný není. Pokud chcete neutralizovat těžko odstranitelný zápach z přepáleného tuku nebo oleje, vyzkoušejte některá z těchto níže uvedených řešení.

Citrónová pára

Pro neutralizaci štiplavých pachů vytvořte v kuchyni citrónovou páru. Jednoduše rozkrojte jeden citrón na dvě poloviny, přidejte do hrnce s vroucí vodou a nechte deset minut vařit. Pokud vám z vaření zbyly citrónové kůry nebo kousky, můžete je také uvařit. Pro ještě lepší odstranění zápachu přisypte do vody lžíci jedlé sody.

Miska s jedlou sodou nebo octem

Pokud po smažení zůstal v kuchyni nepříjemný zápach, než půjdete spát, nechte na lince misku s jedlou sodou nebo octem. Tu v podstatě můžete umístit poblíž sporáku už ve chvíli, kdy jídlo smažíte.

Potpourri na varné desce

Svůj domov můžete provonět, i když smažíte, aniž byste museli kupovat osvěžovače vzduchu, svíčky nebo potpourri (směs sušených vonných rostlin). Vytvořte si vlastní potpourri na varné desce s použitím věcí z vaší kuchyně, jako jsou citrusové slupky, jablečné slupky, hřebíček, tyčinky skořice, rozmarýn atd. Přidejte všechny ingredience do hrnce s vodou a vařte během smažení nebo po něm. Nejen, že pára pohltí nežádoucí pachy, ale pomůže i zvlhčit a provonět vzduch.

Kávová sedlina

Kdo by nemiloval vůni kávy? Vaření čerstvé kávy nebo umístění kávové sedliny do mělkých misek všude po kuchyni může pomoci absorbovat pachy ze smažení.

Octová pára

Podobně jako vaření citrónů nebo potpourri na varné desce je octová pára skvělým způsobem, jak neutralizovat silné pachy. Přidejte půl šálku octa do jednoho šálku vody a během smažení nebo po něm vařte na sporáku, abyste absorbovali všechny pachy ze vzduchu.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Allrecipes.com