Znakem salátů je smíchání různých ingrediencí na základě našich chutí, ale někdy je třeba zvážit kombinaci některých potravin. Takovými jsou například okurky a rajčata – základ každého salátu. Každá z těchto zelenin má totiž odlišnou dobu trávení. V takovém případě pak dochází k tomu, že lehčí složka skončí v průchodu střev a druhá se úplně stráví. Výsledkem je pak kvašení jídla v žaludku, jenž může otrávit celé tělo. Fermentace také způsobuje plyny, otoky a bolesti žaludku, stejně jako střevní potíže.
Okurky a rajčata nejsou vzájemně slučitelné, proto by se nikdy neměly konzumovat společně. Jakmile se dostanou do žaludku, dojde ke kvašení, kdy uvolněná kyselina v břišní dutině může zapříčinit řadu trávicích potíží. Nejen tato směs může mít za následky problémy s trávením, vyvarujte se i následujícím kombinacím:
- Ovoce ihned po jídle
- Těstoviny se sýrem
- Maso se sýrovou omáčkou
- Pečivo nebo těstoviny s pomerančovým džusem
- Zelenina se sýrem
- Žlutý meloun s vodním melounem
- Banány s mlékem
- Jogurt s ovocem, zvláště s ananasem
zdroj: www.naturalhealingmagazine.com