Proč byste nikdy neměli konzumovat okurky a rajčata společně v jednom pokrmu? Vyhnete se problémům s trávením

Znakem salátů je smíchání různých ingrediencí na základě našich chutí, ale někdy je třeba zvážit kombinaci některých potravin. Takovými jsou například okurky a rajčata – základ každého salátu. Každá z těchto zelenin má totiž odlišnou dobu trávení. V takovém případě pak dochází k tomu, že lehčí složka skončí v průchodu střev a druhá se úplně stráví. Výsledkem je pak kvašení jídla v žaludku, jenž může otrávit celé tělo. Fermentace také způsobuje plyny, otoky a bolesti žaludku, stejně jako střevní potíže.

Okurky a rajčata nejsou vzájemně slučitelné, proto by se nikdy neměly konzumovat společně. Jakmile se dostanou do žaludku, dojde ke kvašení, kdy uvolněná kyselina v břišní dutině může zapříčinit řadu trávicích potíží. Nejen tato směs může mít za následky problémy s trávením, vyvarujte se i následujícím kombinacím:

  • Ovoce ihned po jídle
  • Těstoviny se sýrem
  • Maso se sýrovou omáčkou
  • Pečivo nebo těstoviny s pomerančovým džusem
  • Zelenina se sýrem
  • Žlutý meloun s vodním melounem
  • Banány s mlékem
  • Jogurt s ovocem, zvláště s ananasem

zdroj: www.naturalhealingmagazine.com