Mytí nádobí lze jen stěží považovat za příjemnou činnost v kuchyni, zvláště nemáte-li myčku. Ale bohužel, čelit mu musíme téměř každý den. Zde jsou našimi nejlepšími pomocníky houbičky na mytí nádobí, které se zpravidla barevně odlišují. Přemýšleli jste někdy nad tím, zdali jejich barva hraje v mytí nádobí nějakou roli?
Rozdíly v barevnosti houbiček na nádobí
Skoro v každé kuchyni se vyskytují různě barevné houbičky na nádobí, jejichž jasné barvy ale vnímáme spíše jako marketingový tah. Proto jim nevěnujeme příliš velkou pozornost a bereme je, jak nám přijdou pod ruku. Přitom barvy jednotlivých houbiček ukazují stupeň hrubosti abrazivní části.
Zelená – hrubá část vás zbaví i těch nejsilnějších nečistot, pozor ale, abyste na povrchu nádobí nezanechali škrábance, nehodí se především na smalt
Červená – drsná část má střední stupeň hrubosti, jedná se o nejlepší volbu pro odstranění zaschlých zbytků jídla, v tomto případě nehrozí žádné poškození ani po intenzivním tření
Žlutá – nejjemnější houbička na nádobí, je vhodná například pro sklo
Jak vidíte, pozornost byste měli věnovat nejen velikosti a kvalitě houbiček na nádobí, ale i jejich barvám. Teď už budete vědět, jak zachovat své talíře a skleničky dokonale čisté a bez škrábanců.
Obrázky: Depositphotos