Růžová himalájská krystalová sůl byla v posledních letech velikým tématem, takže je pravděpodobné, že jste o ni alespoň slyšeli. Pokud nevíte, o čem je přesně řeč, my vám rádi sdělíme, proč je pro nás tak přínosná a jaké je srovnání s mořskou a běžnou solí.
Růžová himalájská sůl je jedinečná v tom, že ji najdete pouze v Asii. Věří se, že zhruba před 200 milióny lety byla krystalová mořská sůl zakryta vrstvou lávy. Díky této ochranné vrstvě lávy se postupem času prvky soli zachovaly a proměnily v kamínky. Tento typ soli byl tak udržován téměř nedotčený člověkem.
Výhody
Růžová himalájská sůl je bohatá na stopové minerály. Ve skutečnosti, stejných 84 stopových minerálů lze nalézt jak v lidském těle, tak v této vzácné růžové soli – důležitými jsou chlorid sodný, síran, vápník, draslík a hořčík. Při konzumaci růžové himalájské soli absorbujete méně sodíku na porci, protože je méně rafinovaná a konzistenci představují větší kousky. Po přechodu na růžovou himalájskou sůl můžete očekávat tyto zdravotní výhody:
- Lepší zdraví vašich cév
- Lepší funkce dýchacích cest a plic
- Stabilní pH rovnováhy buněk
- Pomalejší účinky stárnutí
- Lepší spánek
- Lepší sexuální život
- Nižší výskyt svalových křečí
- Lepší hydratace
- Posílení kostí
- Snížení krevního tlaku
- Lepší krevní oběh
- Detoxikace těžkých kovů
Srovnání s jinými solemi
Mořská sůl:
Jedná se o druhou nejlepší volbu, ale každým rokem se bohužel stále více zpracovává. Nemluvě o našich oceánech, které mají úroveň znečištění jako nikdy dříve.
Stolní sůl:
Je rozhodně tou nejhorší volbou ze všech těchto tří. Tento druh přišel o veškeré minerální složení, takže v sobě zanechává pouze sodík a chlorid. Jód, který se přidává do soli, je často syntetický, což lidskému tělu snižuje schopnost sůl správně vstřebat.
zdroj: www.higherperspectives.com