Sbohem vráskám a bolestem kloubů. Doplňte svůj jídelníček o potraviny plné kolagenu

Potraviny s vysokým obsahem kolagenu jsou skvělými nástroji pro přirozené udržení struktury těla, pružnosti pokožky, hustoty chrupavky a pohyblivosti kloubů. Nedostatek kolagenu v průběhu stárnutí poškozuje klouby a způsobuje vrásky. Ať už jste sportovci a snažíte se udržet své klouby zdravé nebo jen toužíte po mladistvé pleti bez vrásek, zapojte do svého jídelníčku větší množství následujících potravin bohatých na kolagen.

Vývar z kostí

Vývar z kostí se získává z vařených kostí, šlach a vazů. Jedná se o skvělý zdroj kolagenu i aminokyselin.

Spirulina řasy

Tento druh řas je velkým zdrojem rostlinných aminokyselin, jako je glycin, který je hlavní složkou kolagenu. Spirulina může mít mnoho forem, nejčastěji ji najdete v tobolkách nebo prášku. Naprosto ideální způsobem její konzumace je prostřednictvím koktejlů.

Treska

Stejně jako ostatní bílé ryby, i treska je bohatá na aminokyseliny, jako je glycin a prolin. Zároveň obsahuje důležité živiny, jako je selen, vitamín B6 a fosfor.

Vejce

Vejce jsou bohatá na zdravé tuky, vysoce kvalitní bílkoviny a samozřejmě také kolagen.

Želatina

Želatina může být použita do polévek, vývarů a ovocných dezertů pro zvýšení nutričních hodnot pokrmů.

Nejlepší potraviny s obsahem kolagenu

  • Listová zelená zelenina (špenát, zelí)
  • Citrusové plody (citrón, grapefruit, pomeranč)
  • Dýňová semínka
  • Jahody
  • Česnek

Jak sami vidíte, jedná se o potraviny, jež není obtížné sehnat. Většina z nich už se nachází ve vaší kuchyni, tak se nebojte je více začlenit do své stravy.

Jak se vám dnešní článek líbil? Kolik potravin z našeho seznamu konzumujete vy? Podělte se s námi o vaše zkušenosti do komentářů a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.