Se solí můžete nejen vařit, ale i uklízet. Už žádná mastnota ani spálené pánve

Žádná domácnost by se neměla obejít bez soli. K vaření je nepostradatelná, ale věděli jste, že má mnohem více skvělých využití než pouhé ochucování pokrmů? Sestavili jsme pro vás seznam tipů, jak efektivně využít tohoto oblíbeného kuchyňského pomocníka v domácnosti.

Ochrana před mastnotou

Stříkající olej je nejen nebezpečný, přijde-li do kontaktu s kůží, ale také za sebou zanechává mastné skvrny, kterých se jen těžko zbavujeme. Abyste tomu zabránili, přidejte do ještě studeného oleje v pánvi špetku soli.

Čistění spálené pánve

Spálené dno nádoby nebo hrnce pokryjte solí a přidejte vodu. Nechte sedět asi 10 minut a poté přiveďte k varu. Zbytky ihned setřete houbičkou na nádobí.

Čištění houbiček na nádobí

Nechcete-li houbičku na nádobí ještě vyhazovat, ale chtělo by to ji trochu vyčistit od zbytků jídel, vložte ji do misky s vodou a solí. Vyždímejte a vložte do mikrovlnné trouby. Po několika minutách bude houbička jako nová.

Řešení ucpaného odpadu

Smíchejte jedlou sodu se solí a nasypte do odpadu. Směs vytvoří přírodní čisticí činidlo. Zároveň zalijte octem a počkejte 10 minut. Poté přelijte vroucí vodou a můžete si užívat čisté trubky.

Čisté umělé květiny

Jelikož umělé květiny nevyžadují žádnou péči, máme tendenci na ně často zapomínat. Abyste je rychle zbavili prachu, nejdříve květiny umístěte do plastového sáčku květy směrem dolů a přidejte sůl. Sáček protřepejte, vyjměte květiny a máte hotovo. Už žádný prach.

Odstranění rozlitého vejce

Úklid rozlitého syrového vejce je skutečnou noční můrou. Ušetřete si čas a spoustu papírových ručníků pomocí tohoto triku se solí. Nasypte ji přes tekutinu, počkejte, až ztuhne, a poté setřete jedním tahem.

Obrázky: Pixabay