Máte chuť na okurky, ale když sáhnete po sklenici, nemůžete ji za žádnou cenu otevřít? Někdy jsou víčka natolik utažená, že i silní muži mohou mít problém sklenici otevřít, natož pak ženy nebo starší lidé, kteří už tolik síly nemají. Pokud selže všechna snaha, zkuste následující nápady, jak se do zavařovací sklenice dostat.
Zvyšte přilnavost povrchu
Často pomůže maličkost. I když nemáte ten pocit, vaše ruka po víku klouže, proto se vám nedaří jej otevřít. Nemusíte mít příliš síly, abyste se do sklenice dostali. Někdy stačí jen zvýšit přilnavost povrchu. Vezměte si do ruky suchou utěrku, přehoďte přes víko a vynaložte co nejvíce síly. Věřte, že povolí. Stejně dobře vám poslouží gumové rukavice.
Poklepejte na víko
Vezměte vařečku nebo nůž na máslo a poklepejte na víko. To může mít za následek narušení těsnění. Po poklepání zkuste sklenici znovu otevřít. Pokud se nic neděje, opatrně použijte špičku nože nebo plochý šroubovák. Zasuňte jej mezi sklenici a těsnění víka a začněte lehce páčit. Uvolníte vzduch, což možná i sami uslyšíte, a víko půjde otevřít téměř samo.
Vyzkoušejte proud vody
Dalším způsobem, jak otevřít sklenici, je použít metodu, která se někdy nazývá „vodní kladivo“. Začněte tím, že sklenici nakloníte o 45 stupňů víčkem dolů. Středem dlaně udeřte pevně, ale ne příliš silně, do dna nádoby. Účinkem vodního rázu je zvýšení tlaku v blízkosti víka, čímž se poruší těsnění.
Shutterstock
Přidejte trochu tepla
Víko se působením tepla mírně roztáhne a uvolní se z pevného sevření. Ohřejte jej pod horkou tekoucí vodou nebo vložte sklenici na chvíli do misky s teplou vodou. Stejně tak můžete použít fén na vlasy.
Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Tasteofhome.com