Správné skladování sýrů má svá specifika. Dodržováním udržíte pochutinu čerstvou déle než měsíc

Váš večírek je u konce a teď je čas na úklid a uložení zbytků jídla. Vzhledem k tomu, že pro návštěvy se často připravují studené talíře s občerstvením, kde najdete i různé kousky sýra, naučte se, jak tuto potravinu skladovat v lednici, aby vám vydržela co nejdéle a stále dobře chutnala.

Ušetříte a nebudete plýtvat potravinami

Metody podrobně popisují, jak správně zabalit a uložit různé druhy sýrů. Od této chvíle budete vědět, jak je skladovat, aby vám za prvé co nejdéle vydržely, tudíž ušetříte a nebudete zbytečně plýtvat potravinami, a za druhé, aby vám ostatní potraviny nenačichly silně aromatickými sýry.

Skladování sýra

Často se skladování sýra v lednici řeší plastovým sáčkem nebo uzavíratelnou nádobou a vložením na jednu z poliček v chladničce, ale pro sýr toto není ideální. Všechny druhy sýrů skladujte v boxu na zeleninu, kde je teplota nejnižší a stabilní.

Po každém použití sýr znovu zabalte do nového plastového obalu nebo voskového papíru a vložte do spodní části lednice. Doba, po kterou můžete sýr uchovávat, se liší podle druhu-obecně platí, že čím tvrdší sýr, tím déle vydrží.

Jak skladovat sýr podle druhu

  • Tvrdé sýry – nejprve je zabalte do voskového nebo pergamenového papíru, poté přidejte vrstvu plastového obalu
  • Sýry s modrou plísní – zabalte je do igelitu
  • Měkké, poloměkké a páchnoucí sýry – vložte je do uzavíratelné plastové nádoby
  • Čerstvé sýry ve vodě – sýr nechte v původním obalu, vodu každých pár dní vyměňte

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Realsimple.com