Více než 50% všech hub na nádobí obsahuje živé bakterie spojené s infekcemi očí a kůže. Jak těmto rizikům předejít?

Více než 85% lidí nečistí kuchyňské houby v dostatečně vysoké teplotě, aby účinně zabili škodlivé bakterie. Podle britského výzkumu obsahují houby a hadry šestkrát více bakterií než například štětka na záchod, která je považována za výrazný zdroj infekce. Kuchyňské hadry jsou ideálním útočištěm bakterií, protože jsou mokré. Devadesát procent kuchyňských hub má vysokou koncentraci bakterií, zatímco zbylých 10% je naprosto nevhodných k jakémukoli používání kvůli zdravotním rizikům. Asi 7% hub obsahuje více než 1 miliardu bakterií na 1 metr čtvereční. Tyto bakterie jsou druhem spojeným s infekcemi oka a kůže, ale také se smrtelnými onemocněními.

Zde jsou tipy, jak zvýšit hygienu a ochranu vašeho zdraví:

  • Po mytí nádobí opláchněte hadřík teplou vodou a každý druhý den vypláchněte v antibakteriálních prostředcích.
  • Měňte houbu každé dva týdny.
  • Houbu můžete používat i déle, pokud ji občas opláchnete v myčce v teplotě vyšší než 60 stupňů.
  • Při mytí pracovních prostor používejte antibakteriální ubrousky namísto houby, zejména po přípravě syrového masa.

Zdály se vám dnešní informace cenné? Neváhejte obohatit znalosti i vašich přátel a rodiny sdílením tohoto článku.

Zdroj: naturalhealingmagazine.com