Podzim s sebou přináší ochlazení, déšť a pokles slunečního svitu, což má za následek časté nemoci a nachlazení. Proto jsem si pro vás připravili tento recept na výtečnou polévku, plnou čerstvé zeleniny, která vám dodá energii a posílí oslabenou imunitu a navíc skvěle chutná.
Polévka je vhodná i do diety. Pokud to bude možné, použijte čerstvé suroviny.
Co budeme potřebovat?
- 50 g fazolí
- 100 g červené a žluté papriky
- 100 g celeru
- 1 malá mrkev
- 50 g špenátu
- Malá svazek rukoly nebo petržele
- 100 g brokolice
- 1-2 PL česnekovo – zázvorové pasty = rozmixování v mixeru 1:1
- 1-2 lžíce koření: Ajurvédské, kmín, koriandr, skořice, kurkuma, černý pepř, hřebíček
- mořská sůl podle chuti
- 1 PL olivového nebo lněného oleje
- Půlka limetky nebo citrónu
- 400-500 ml vody
- Dýňové semínka
Postup:
1/ Nalijte do hrnce 250ml vody a vysypte do něj fazole. Můžete přidat trochu olivového oleje. Dejte hrnec na oheň a přidejte koření. Je lepší, přidat koření ze začátku, aby polévka získala tu správnou chuť.
2/ Nakrájejte zeleninu a bylinky, mrkev nastrouhejte struhadlem, nebo nakrájejte na plátky.
3/ Přidejte druhou polovinu vody k fazolím a přiveďte k varu. Poté snižte oheň na minimum a přidejte nakrájenou zeleninu. Mícháme 10 minut a přidáme pastu z česneku a zázvoru.
4/ Vařte dalších 5-10minut, dokud nebude zelenina uvařená. Nakonec přidejte podle chuti špetku soli. Polévku lze konzumovat v kusy zeleniny, nebo obsah můžete rozmixovat pomocí ručního mixéru
5/ Nyní už jen vytlačte čerstvou limetku a ozdobte dýňovými semínky a je hotovo!
Rada závěrem
Fazole je lepší přes noc namočit do vody, jinak je budete vařit několik hodin Do polévky můžete rovněž přidat čerstvý zelený hrášek a okurku. Polévku konzumujte 3x týdněonzumována 3krát týdně. Vaše tělo bude mít pravidelný přísun vitamínů a vy se budete cítit svěží.
Přejeme dobrou chuť!
zdroj: takprosto.cc