Víte, jak poznat dobrá kuřecí prsa? Buďte v obchodě obezřetní a vybírejte maso bez bílých pruhů

Kuřecí maso je velikým zdrojem bílkovin, které pomáhají tělu budovat svaly. Ovšem bohužel, nedávná studie přinesla znepokojující zprávu, a sice ostře rostoucí počet a velikost bílých pruhů na kuřecích prsou. Ačkoli se nejedná o nic nebezpečného, naznačují, že kuřata rostla příliš rychle.

Na níže uvedeném obrázku můžete vidět tři druhy kuřecích prsou označené písmeny. První jsou zcela normální, na nichž bílé pruhy téměř nejsou nebo zcela chybí. Písmena B a C ovšem bílé pruhy mají a ukazují přítomnost vyššího obsahu tuku a tím i tuhé maso.

 

Míra růstu kuřat se zvýšila o 400% ve srovnání s rokem 1957. Tento rychlý vývoj je do značné míry založen na genetice, ale v některých případech je spojován s používáním hormonů. V praxi to vypadá tak, že zemědělci vystavují svá kuřata hormonům a genetickým vylepšením, která způsobují, že kuřata rostou v nezdravé míře a tím trpí svalovou dysfunkcí.

Kuřecí maso je sice vynikající, ale nezapomeňte jej v obchodě pečlivě zkontrolovat. Upozorněte na to i své přátele a rodinu prostřednictvím sdílení tohoto článku.

Zdroj: interesno.fun