Využijte celý potenciál své mikrovlnky. Neslouží jen k ohřevu a rozmrazování potravin

Mikrovlnná trouba je v dnešní době naprosto nezbytným spotřebičem v téměř každé domácnosti. Přijít z práce a ohřát si předem připravené jídlo, to je luxus, bez kterého už si život nedokážeme představit. Ale proč využívat mikrovlnku jen na ohřívání a rozmrazování jídla? Má mnohem více využití, než se na první pohled může zdát, a nemusí sloužit pouze svému primárnímu účelu.

Napěněná káva

S pomocí mikrovlnky můžete připravit velmi jemnou pěnu do kávy. Nalijte mléko do hrnku, pečlivě jej zakryjte, protřepejte a vložte do mikrovlnky na 30 vteřin. Vytvoří se krásně nadýchaná pěna.

Loupání česneku

Vložte jednotlivé stroužky česneku do mikrovlnné trouby asi na 15 sekund a pusťte na nejsilnější program. Slupka česneku se sama oddělí a vy tak budete moci pouze jedním pohybem stroužek česneku oloupat.

Chipsy

Očistěte brambory, nakrájejte na velice tenké plátky a položte vedle sebe na talíř vyložený pečicím papírem. Zasypte trochou soli a zalijte olejem. Pusťte mikrovlnku na 3 minuty, brambory otočte na druhou stranu a opět pusťte na 3 minuty. Nyní si můžete pochutnávat na míse krásně křupavých domácích chipsů.

Loupání ovoce a zeleniny

Nakrojte slupku u ovoce nebo zeleniny do tvaru písmene X a vložte do mikrovlnky na 2 minuty. Slupka se v řezech uvolní a vy ji budete moci snadno oloupat.

Dezinfekce sklenic

Umyjte sklenici mýdlovou vodou, ale nesušte. Místo toho ji vložte do mikrovlnky na 2 minuty. Voda se během této doby vypaří a sklenice vydezinfikuje.

Obrázky: Freepik