Vždy jsem pekla pouze sladký jablečný štrůdl, pak jsem ale narazila na recept tento slaný štrůdl se špenátem a sýrem. Je vynikající a hotový za pár minut!

Všichni jsme zvyklí na sladký závin všech možný variací,  dnes vám ale ukážemee recept na slanou verzi tohoto výtečného pokrmu.

Pečení slaného strudu je překvapivě snadné. Stačí správně přidat všechny ingredience a postupovat krok za krokem podle návodu.

Co budeme potřebovat?

  • Listové těsto 400g
  • Špenát 400g
  • Smětana 3 PL
  • Rajčatový protlak 4 PL
  • Tvarohový sýr 150g
  • Krabí tyčinky 15 ks.
  • Vajíčko 1ks
  • Sezam 50 g
  • Olivový olej podle chuti
  • Sůl a pepř

Jak na to?

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a postupně přidejte nasekaný špenát. Na mírném ohni orestujte a přidejte sůl a pepř. Jakmile špenát začne pouštět štávu, přidejte smetanu, promíchejte a dejte z mimo oheň.
  2. Na čistou kuchyňskou utěrku, posypanou moukou položte tenkou vrstvou listového těsta.
  3. Těsto potřete rajčatovým protlakem a přidejte směs španátu, na kterou položte kousky sýru a nakonec krabí tyčinky. Poté závin zabalte.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, po dobu 30 minut. 5 minut dokončením závin potřete vajíčkem a posypte sezamem.

Neslazené pečivo je v poslední době stále oblíbenější. A není se čemu divit! Nádherně vypadá, neuvěřitelně chutná a příjemně zasystí.

Pokud se Vám recept líbil, tak ho nezapomeňte sdílet se svými přátely, určitě si také rádi pochutnají! 🙂

Přejeme dobrou chuť!

zdroj: sovkusom.ru