Za jaké potraviny nám naše tělo poděkuje a proč? K čemu je dobré jíst banány nebo avokádo?

Banány a avokádo by rozhodně v našem jídelníčku neměly chybět. Stejně tak pár borůvek, které nám mohou pomoci před ztrátou zraku a dokonce není třeba vzdát se ani pečiva. I tak zůstanete fit. Existuje spousta diskuzí o tom, co jíst, co nejíst, jak je pečivo špatné, jak je zase na druhou stranu dobré, proč jíst vajíčka, kdy je zase nejíst moc a tak dále věčně dokola. Ale pravdou je, že trocha vyvážené stravy s těmi správnými produkty nám pomůže k lepšímu zdraví, tělu i psychice. Proto jsme pro vás vytvořili seznam 11 potravin, za které vám vaše tělo jednou poděkuje.

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb obsahuje spoustu vitamínů B6 a B9, které posilují nervový systém, udržují stabilní emoční stav a také posilují imunitní systém. Hořčík v celozrnném pečivu zase pomáhá k udržení vysokého stupně energie, bílkoviny budují svaly a kosti a sacharidy jsou ideální pro naši koncentraci.

Borůvky v sobě nosí širokou škálu výživných vitamínů, které přispívají ke zdraví naší pokožky a působí jako prevence před zhoršením zraku.

Avokádo

Avokádo je zde hlavně pro naše srdce. Pomáhá stabilizovat krevní tlak a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Mrkev

Mrkev pomáhá našemu imunitnímu systému, jelikož karoten je látka, která se uvnitř našeho těla mění na vitamín A, jenž zlepšuje naši odolnost vůči infekcím.

Banány

Banány jsou často neprávem vyloučeny z našeho jídelníčku. Ovšem nic nesnižuje hladinu cukru v krvi lépe než právě banány. Obsahují odolný škrob, který nám dává pocit sytosti a snižuje tak chuť k jídlu. Zároveň pektin v banánech pomáhá tělu zbavit se toxinů.

Ořechy

Ořechy mají velké množství vlákniny, což pomáhá pokožce zůstat jasnou a zářící. Vláknina v ořeších také pomáhá odstranit vyrážku, kvasinky a plíseň z těla ven. Ovšem u ořechů si dejte pozor na množství, po zdravotní stránce jsou velmi užitečné, ale konzumace vysokého množství vede k nárůstu tělesné hmotnosti.

Vejce

Slepičí vejce obsahují 12 základních vitamínů – A, D, E, H, K, skupina B ( B1, B2, B3, B4, B9) a další. Žloutek ve vejcích má stejné množství vitamínu D jako rybí olej. Zároveň jsou bohaté na aminokyseliny a hrají klíčovou roli při správné stavbě našeho těla.

zdroj: brightside.me