Chytré a jednoduché způsoby, jak denně splnit při sedavém zaměstnání limit 10000 kroků

Všichni víme, že více se hýbat je skvělé pro naše zdraví, jen se ale přinutit. Jak je možné, že něco tak prospěšného pro naše tělo, je tak těžko proveditelné, respektive náročné pro naši vůli? Jak si ale po celém dni v práci, po údržbě domácnosti a starosti o děti ještě najít chuť a čas na nějaký pohyb? Někdy není nutné uběhnout denně 10 kilometrů, stačí jen zvýšit počet kroků, zvláště při sedavém zaměstnání, abyste se cítili lépe a udělali něco pro své tělo. Zde jsou snadné způsoby, jak každý den dosáhnout svého cíle 10 000 kroků.

Při pauze na oběd se projděte

Pokud si můžete utrhnout 10 minut nebo i více z polední přestávky na procházku, udělejte to a projděte se. Na konci týdne byste měli mít za sebou kolem hodiny nebo dvou pravidelného pohybu. Jezdíte-li do práce autem, ale stejně dobře byste to zvládli i pěšky, choďte. Možná si budete muset o půl hodiny přivstat, ale nakonec si vytvoříte rutinu, díky které už ráno splníte určitý počet kroků za den.

Choďte v práci i doma

Není nutné si do obývacího pokoje nebo do kanceláře koupit běhací pás, i když je to samozřejmě řešení, stačí, když se každou hodinu zvednete ze židle a projdete se po celém domě. V práci nepoužívejte výtah, sejděte do nejnižšího patra a vyjděte až nahoru a zpět na své stanoviště. Tak vám kroky naskáčou rychlostí blesku a vy se na chvíli protáhnete a ulevíte mysli.

Schody jsou váš nejlepší přítel

Máte doma nebo v práci schody? Zvedněte se a řekněte si, že teď vystoupáte 10 pater. Choďte nahoru a zase dolů. Nezáleží na tom, co si o vás budou myslet vaši sousedi nebo kolegové, děláte to pro sebe, pro svou fyzickou i duševní pohodu. Věřte, že se budete za krátký čas cítit mnohem lépe, budete mít více energie, budete se lépe soustředit a budete produktivnější.

Tančete

Není lepší způsob, jak se uvolnit a načerpat ztracenou energii, než tanec. Věřte, že 30 minut fyzické aktivity po práci vám může pomoci cítit se znovu sami sebou. Je to skvělá metoda, jak splnit svůj denní limit v počtu kroků. Máte děti? Zapněte dětské vypalovačky a pusťte se do tance. Uděláte něco pro sebe a zároveň se budete věnovat svým ratolestem.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Macymichelle.com