Většina domácností má v kuchyni mikrovlnnou troubu, kterou oceníme především díky rychlé přípravě pokrmů. Navařené jídlo nám ohřeje během pár minut i rozmrazí, je-li to potřeba. Ovšem my jsme objevili několik dalších vlastností mikrovlnné trouby, o kterých jste možná ani nevěděli.
Nadýchaná pěna u kávy
Máte-li doma mikrovlnnou troubu, nepotřebujete kávovar. Nalijte trochu mléka do skleněné nádoby s víčkem a dobře protřepejte. Následně uložte sklenici do mikrovlnné trouby a zapněte na 30 vteřin. Vytvořenou hustou pěnu na povrchu sejměte a umístěte na hladinu kávy v šálku.
Loupání česneku
Dejte palici česneku do spotřebiče a nastavte na 15 vteřin plný výkon. Slupka od stroužků bude sama odpadávat a vy ji odstraníte jedním pohybem.
Loupání zeleniny a ovoce
Neobtěžujte se namáčet rajčata ve vroucí vodě. Proveďte na nich křížový řez a poté vložte do mikrovlnné trouby na 2 minuty.
Sterilizace sklenic
Sklenice umyjte a neotírejte je dosucha. Položte je do mikrovlnné trouby a zapněte spotřebič na plný výkon. Voda se odpaří během 1,5 – 2 minut a sklo zůstane sterilní.
Dušení zeleniny
Umytou a nakrájenou zeleninu vložte do vhodné nádoby, osolte, opepřete a zakryjte fólií určenou k použití v mikrovlnné troubě. Při nízkém výkonu zahřívejte zeleninu po dobu 15 – 20 minut.
Provoněná domácnost
Chcete-li, aby se místnost rychle naplnila příjemnou vůní, přidejte na talířek trochu aromatického koření (vanilka, skořice nebo jiné) a zapněte mikrovlnnou troubu na 15 sekund.