Neomezujte svou mikrovlnku jen na ohřívání. Dokáže oloupat zeleninu i provonět domácnost

Většina domácností má v kuchyni mikrovlnnou troubu, kterou oceníme především díky rychlé přípravě pokrmů. Navařené jídlo nám ohřeje během pár minut i rozmrazí, je-li to potřeba. Ovšem my jsme objevili několik dalších vlastností mikrovlnné trouby, o kterých jste možná ani nevěděli.

Nadýchaná pěna u kávy

Máte-li doma mikrovlnnou troubu, nepotřebujete kávovar. Nalijte trochu mléka do skleněné nádoby s víčkem a dobře protřepejte. Následně uložte sklenici do mikrovlnné trouby a zapněte na 30 vteřin. Vytvořenou hustou pěnu na povrchu sejměte a umístěte na hladinu kávy v šálku.

Loupání česneku

Dejte palici česneku do spotřebiče a nastavte na 15 vteřin plný výkon. Slupka od stroužků bude sama odpadávat a vy ji odstraníte jedním pohybem.

Loupání zeleniny a ovoce

Neobtěžujte se namáčet rajčata ve vroucí vodě. Proveďte na nich křížový řez a poté vložte do mikrovlnné trouby na 2 minuty.

Sterilizace sklenic

Sklenice umyjte a neotírejte je dosucha. Položte je do mikrovlnné trouby a zapněte spotřebič na plný výkon. Voda se odpaří během 1,5 – 2 minut a sklo zůstane sterilní.

Dušení zeleniny

Umytou a nakrájenou zeleninu vložte do vhodné nádoby, osolte, opepřete a zakryjte fólií určenou k použití v mikrovlnné troubě. Při nízkém výkonu zahřívejte zeleninu po dobu 15 – 20 minut.

Provoněná domácnost

Chcete-li, aby se místnost rychle naplnila příjemnou vůní, přidejte na talířek trochu aromatického koření (vanilka, skořice nebo jiné) a zapněte mikrovlnnou troubu na 15 sekund.