Co jíst, aby vás už nadále netrápily bolesti kloubů. Zaměřte se na tyto vitamíny

Spousta odborníků přispěla svými názory na skutečnost, že nedostatek určitých vitamínů a minerálů přispívá k rozvoji a zhoršení artritidy. Pokud patříte do skupiny lidí, které trápí problémy s klouby, doplňte do svého jídelníčku následující vitamíny prostřednictvím vhodných potravin.

Vitamín A

Při nedostatku vitamínu A v těle dojde k poškození kostí a pojivových tkání, což má za následek bolest kloubů. Většina vitamínu A se nachází ve sladkých bramborách, mrkvi, špenátu, dýni a kapustě.

Vitamín C

Vitamín C produkuje v těle kolagen, který je potřebný pro správnou funkci vazů, kostí a šlach. Samozřejmě můžete vitamín C konzumovat ve formě tablet, ale vždy je lepší sáhnout po přirozenější verzi. Zapojte do svého jídelníčku potraviny bohaté na tento vitamín, což jsou sladká červená paprika, petržel, papája, zelí, meloun, celer, maliny, rajčata, špenát, ananas, zelené citróny, mandarinky a borůvky.

Vitamín D

Při nedostatku vitamínu D se do těla špatně vstřebává vápník, což oslabuje svaly a kosti a vede k bolesti kloubů. Vitamín D se nachází v multivitamínech, takže jej lze doplňovat i v této formě. Co se týká potravin s vysokým obsahem vitamínu D, jsou to losos, makrela, sardinky a vaječný žloutek.

Vitamín E

Jakmile chybí potřebné množství vitamínu E, ztrácejí naše svaly pružnost, což může vést k bolesti kloubů. Jezte pšeničné klíčky, luštěniny, slunečnicová semínka, vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy, rozinky, obiloviny, zelenou listovou zeleninu, vaječné žloutky a rostlinné oleje.

Obrázky: Freepik