Nevíte, co k obědu nebo večeři a nechcete strávit půl dne vařením a následně uklízením špinavého nádobí? Pečené řízky v troubě jsou rychlé, chutné a nezanechají za sebou mastnou kuchyň od oleje. A co víc – jsou rozhodně zdravější verzí!
Ingredience:
- 1 PL olivového oleje
- 6 kuřecích prsou (podélně nakrájené)
- sůl
- pepř
- ¾ šálku hl. mouky
- 1 ČL mleté papriky
- 2 vejce
- 2 šálky strouhanky
- kůra z jednoho velkého citrónu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 220 stupňů a připravte velký plech, na který položte alobal a pokapejte olivovým oleje. Umístěte do předehřáté trouby.
- Naklepejte kuřecí prsa, aby byla asi 0,5 cm silná. Osolte a opepřete.
- Smíchejte mouku s mletou paprikou v jedné misce, v druhé rozklepněte vejce, osolte a opepřete a ve třetí misce smíchejte strouhanku s nastrouhanou citrónovou kůrou.
- Každé kuřecí prso obalte nejdříve v mouce s paprikou, poté ve vejcích a naposledy ve strouhance s citrónovou kůrou.
- Vyjměte plech z trouby a obalená kuřecí prsa rovnoměrně rozložte na rozpálený alobal. Na každý kus masa naneste ještě pár kapek olivového oleje.
- Pečte v předehřáté troubě asi 5 – 6 minut.
- Poté obraťte na druhou stranu a opět pečte 5 – 6 minut, popřípadě déle, dokud nebudou řízky dozlatova.
A je hotovo! Sporák máte stále čistý, nikde žádné kapky horkého oleje ani připálená pánev. Řízky pečené v troubě jsou rychlé, chutné, nejsou nasáknuté olejem a zachovávají si výraznou chuť masa doladěnou příchutí citrónu.
Co říkáte na dnešní recept? Už jste jej vyzkoušeli? Dejte nám vědět vaše názory do komentářů a neváhejte článek sdílet se svými přáteli a rodinou.