Kuřecí řízky, pečené v troubě, jsou rychlým a snadným pokrmem, po kterém nemusíte strávit půl dne uklízením mastné kuchyně od oleje!

Nevíte, co k obědu nebo večeři a nechcete strávit půl dne vařením a následně uklízením špinavého nádobí? Pečené řízky v troubě jsou rychlé, chutné a nezanechají za sebou mastnou kuchyň od oleje. A co víc – jsou rozhodně zdravější verzí!

Ingredience:

  • 1 PL olivového oleje
  • 6 kuřecích prsou (podélně nakrájené)
  • sůl
  • pepř
  • ¾ šálku hl. mouky
  • 1 ČL mleté papriky
  • 2 vejce
  • 2 šálky strouhanky
  • kůra z jednoho velkého citrónu

Postup:

  • Předehřejte si troubu na 220 stupňů a připravte velký plech, na který položte alobal a pokapejte olivovým oleje. Umístěte do předehřáté trouby.
  • Naklepejte kuřecí prsa, aby byla asi 0,5 cm silná. Osolte a opepřete.
  • Smíchejte mouku s mletou paprikou v jedné misce, v druhé rozklepněte vejce, osolte a opepřete a ve třetí misce smíchejte strouhanku s nastrouhanou citrónovou kůrou.
  • Každé kuřecí prso obalte nejdříve v mouce s paprikou, poté ve vejcích a naposledy ve strouhance s citrónovou kůrou.
  • Vyjměte plech z trouby a obalená kuřecí prsa rovnoměrně rozložte na rozpálený alobal. Na každý kus masa naneste ještě pár kapek olivového oleje.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 5 – 6 minut.
  • Poté obraťte na druhou stranu a opět pečte 5 – 6 minut, popřípadě déle, dokud nebudou řízky dozlatova.

A je hotovo! Sporák máte stále čistý, nikde žádné kapky horkého oleje ani připálená pánev. Řízky pečené v troubě jsou rychlé, chutné, nejsou nasáknuté olejem a zachovávají si výraznou chuť masa doladěnou příchutí citrónu.

Co říkáte na dnešní recept? Už jste jej vyzkoušeli? Dejte nám vědět vaše názory do komentářů a neváhejte článek sdílet se svými přáteli a rodinou.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/244950/baked-chicken-schnitzel/?internalSource=streams&referringId=1947&referringContentType=Recipe%20Hub&clickId=st_trending_s