Mnohačetná využití perlivé vody v kuchyni. Výhody oceníte během vaření i přípravy kávy

Balená minerální voda je příjemně osvěžující. Neobsahuje žádné kalorie ani chemikálie a je vhodným osvěžením v horkých dnech, po sportovním výkonu nebo i pro uhašení žízně. Také je vhodným základem pro výrobu mnoha dalších perlivých nápojů. Ale věděli jste, že ji můžete použít i na vaření? Zde je několik způsobů, jak vylepšit své jídlo pomocí perlivé vody.

Jasnější a chuťově lepší zelenina

Chcete-li uchovat syté barvy zeleniny, uvařte ji v perlivé vodě. Vařením zeleniny v perlivé vodě zachováte její barvu, a co je důležitější, i obsažené vitamíny. Minerální voda snižuje oxidaci a ztrátu chlorofylu a karotenoidních pigmentů, čímž zelenině zůstanou její jasné barvy. Perlivá voda také zeleninu změkčuje, takže můžete zkrátit dobu vaření, což je další způsob, jak lépe chránit vitamíny a živiny v ní obsažené.

Vlastní šumivé ledové nápoje

Místo kupování limonád si vyrobte vlastní. Perlivá voda je skvělým základem pro výrobu domácích limonád. Recepty oceníte především v parných letních dnech. Popíjet limonády navíc můžete bez výčitek. Pokud spojíte perlivou vodu s kousky ovoce, ušetříte spoustu kalorií. Ideální je také perlivá voda s lístky čerstvé máty a plátky okurky pro dokonalé osvěžení po náročném tréninku.

Nadýchanější dort, vafle, palačinky a buchty

Při přípravě dortů, vaflí, palačinek a dalších dezertů používejte minerální vodu. Perlivá voda způsobí, že těsto lépe kyne a výsledkem je nadýchanější textura. Je skvělá i ve vaflovém těstě-nahraďte jednu část mléka perlivou vodou a dál postupujte podle receptu jako obvykle.

Použijte ji i pro přípravu kávy

Nejen, že připraví espresso nebo kávu bez chemikálií, ale má navíc tu úžasnou výhodu, že se na spotřebiči nebudou tvořit usazeniny vodního kamene.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Freshdirect.com