Mytí kuřecího masa před vařením je velká chyba. Odborníci varují před hrozícím nebezpečím

Kuřecí maso je jednou z nejoblíbenějších surovin na vaření. Můžete z něj vytvořit nespočet lahodných pokrmů, navíc je velice chutné a snadné na přípravu. Zpravidla máme ve zvyku maso před zpracováním umýt pod tekoucí vodou, abychom odstranili bakterie a mikroby, ale ukázalo se, že tento zvyk je velkou chybou.

Mytím rozšiřujete bakterie kolem sebe

Při mytí kuřecího masa ve dřezu rozprašujete bakterie všude kolem sebe, na nádobí a všechny předměty v okolí. Zatímco zbavíte maso všech choroboplodných zárodků, přesunou se na jiná místa, z nichž se mohou dostat zpět na jiné potraviny i na vás.

Hrozí otrava jídlem

Americký úřad pro potraviny a léčiva doporučuje syrové maso před manipulací nemýt. Přenos bakterií na nádobí, prkénko a další předměty, které přicházejí do styku s potravinami, může později způsobit otravu jídlem.

Příprava masa bakterie spolehlivě zabije

Mytí kuřecího masa je zbytečné. Veškeré smažení, vaření nebo pečení zabije všechny bakterie vyskytující se na mase. Po manipulaci se syrovým masem si důkladně umyjte ruce teplou mýdlovou vodou.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Health.state.mn.us, Foodprotection.org