Nadměrná konzumace těchto produktů vede k nealkoholovému ztučnění jater

Játra jsou nejdůležitějším detoxikačním orgánem lidského organismu. Chrání naše tělo a další orgány před škodlivými látkami, těžkými kovy, léky nebo pesticidy. Kromě toho mají funkci skladování a filtrování a jsou zodpovědná za naši odolnost. Bohužel, asi každý čtvrtý člověk trpí příznaky nealkoholovému ztučnění jater. Jak se to stane? Stravou. Vyhněte se těmto produktům, aby nedošlo k poškození vašich jater.

Trans-tuky

Tento typ tuku se nejčastěji vyskytuje ve vysoce zpracovaných produktech. V důsledku ošetření výrobku se v jeho složení vytváří tuk, který je velmi škodlivý pro naše zdraví. Kde trans-tuky najdeme? V cukrářských výrobcích, jako jsou buchty, koblihy, hotová těsta, a v rychlém občerstvení.

Přebytečná sůl ve vysoce zpracovaných produktech

Sodík obsažený v potravinách je nezbytný pro správné fungování těla. Jeho přebytek v kombinaci s cukrem a trans-tuky je však tikající bomba. Takový mix se nachází v krekrech, brambůrkách, slaných tyčinkách, hotových výrobcích nebo výše uvedeném rychlém občerstvení.

Sladkosti

Mluvíme o různých typech sušenek, bonbónů, čokolád, tyčinek i džemů s vysokým obsahem cukru. Jsou také zdrojem prázdných kalorií, což znamená, že neposkytují našemu tělu žádné cenné živiny.

Přebytek jednoduchých sacharidů

Jsou to produkty obsahující velké množství jednoduchých sacharidů, které způsobují nárůst inzulínu a ukládání molekul tuku.

Džusy a slazené nápoje

Souvisí s předchozím bodem. Tyto druhy nápojů obsahují velké množství jednoduchých sacharidů, obvykle ve formě bílého cukru. Studie ukázaly, že lidé, kteří často konzumují slazené nápoje, mají až o 40 % vyšší riziko rozvoje nealkoholovému ztučnění jater.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Webmd.com, healthline.com