Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme v přípravě kuřete

Kuře je zpravidla zdravou alternativou rychlého občerstvení, protože jeho příprava není nijak zvlášť náročná, naopak je velice rychlá a snadná. Taková večeře, jejíž součástí je kuře, dodá našemu tělu potřebné živiny, nezabere příliš času a ještě ke všemu si pochutnáme. Ovšem i přesto se můžeme dopustit několika chyb, které chuť i zdravotní výhody kuřete bohužel potlačují. Nastudujte si následující informace, abyste se podobných omylů v přípravě kuřete už nikdy nedopouštěli.

Použití zmrazeného kuřete

Hledáte-li skutečně šťavnaté kuře, nejlépe uděláte, zvolíte-li v obchodu maso označené jako čerstvé, nikdy nezmrazené. Zmrazené kuře totiž může maso opravdu vysušit. Choďte proto raději nakupovat přímo k řezníkovi.

Odstranění kůže

Kůži byste vždy měli nechat! Pomáhá totiž maso udržovat šťavnaté a lépe vstřebává koření, kterým kuře ochutíte. Navíc pro mnoho lidí je křupavá, kořeněná kůže na kuřeti tím nejlepším.

Solení

Ano, i v solení kuřete se může udělat chyba! Jistě patříte mezi většinu lidí, které maso nejdříve osolí, než jej začnou vařit nebo péct. To je samozřejmě dobře, ale mnohem lépe uděláte, pokud kuře jednoduše ponoříte do slané vody. Pomůže to masu lépe udržet vlhkost.

Mytí

Problémem je přílišné omývání. Jistě je dobré rychle kuře opláchnout a důkladně vysušit, než jej začnete připravovat, ale nadměrné omývání může kontaminovat okolní povrch a navíc všechny bakterie se zabijí při procesu vaření.

Nenecháte maso odpočinout

Poté, co skončíte s vařením, dovolte kuřeti odpočinek alespoň na 5 minut před tím, než jej začnete porcovat. To umožní rozložit šťávu do celého masa a udržet tak kuře šťavnaté.

Jak se vám dnešní rady líbily? Našly jste některé chyby, které sami děláte? Sdílejte článek mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: https://homehacks.co/