Nevíte, co s přebytečnými vejci? Udělejte si jednoduchou, ale chutnou vaječnou pomazánku

Vzpomínky na dětství, letní tábory, pozdní svačinky, pikniky, nevíme, jak vy, ale my si vybavíme jako jednu z pochutin domácí vaječnou pomazánku na čerstvém měkkém chlebu. Jednoduchý recept, který v nás zanechal něco nezapomenutelného. A přitom je to tak jednoduché, máte-li všechny ingredience, stačí rozmačkat vejce, vše zamíchat a malý zázrak je na světě. Pokud ale patříte do skupiny lidí, kterým se vaječná pomazánka nějakým záhadným způsobem v životě vyhnula, jsme tu my s naším receptem. O tento zážitek totiž nesmíte být ošizeni ani vy, ani vaše děti.

Než se pustíte do přípravy vaječné pomazánky, rádi bychom se zmínili o ingrediencích. Na tento recept bylo použito 6 vajec, ale můžete dle libosti zvolit i 8, pomazánka bude mít hustší strukturu. Hořčičný prášek je dobrým doplňkem, ale není nutný, můžete ho i vynechat, pokud jej neseženete. Co se týká cibule, rozhodně bychom dali přednost na jemno nasekané cibuli před cibulovým práškem, ale pamatujte na to, že se pomazánka bude kazit rychleji. I když věřte, že je tak dobrá, že to ani nestihne!

Domácí vaječná pomazánka

Ingredience:

  • 6 vařených vajec
  • ¼ šálku majonézy
  • ¼ šálku sladkých nakládaných okurek
  • 1 ČL bílého cukru
  • ½ ČL hořčičného prášku
  • ½ ČL cibulového prášku nebo 1 celá cibule
  • Špetka mletého černého pepře

Postup:

  • Vložte vařená vejce do mísy a rozmačkejte vidličkou.
  • Přidejte všechny ingredience kromě okurky a vše důkladně zpracujte do jednotné hmoty.
  • Poté přidejte nakládanou okurku, ještě jednou pořádně zamíchejte, dokud se okurka nesmísí s ostatními složkami.
  • Přikryjte a nechte v lednici 1 hodinu. Poté namažte na čerstvé pečivo a nechte si chutnat!

Také tolik milujete vaječnou pomazánku? Máte nějaký svůj zaručený recept? Pokud ano, neváhejte se s námi podělit v komentářích a tento článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: panlasangpinoy.com