Pečení dortu začíná u správného vymazání formy. Pouze tuk a mouka nestačí

Výroba dokonalého dortu závisí na mnoha faktorech – šlehání vaječných bílků a krému, zdobení, nastavení trouby atd. Ale záleží i na jednom, na tom nejjednodušším kroku, a to je příprava formy. Pokud dostatečně nevymažete formu, korpus se přilepí, což je jedna z nejsmutnějších věcí, která se vám může stát. My bychom s vámi ale chtěli sdílet tajemství, jak správně vymazat dortovou formu, abyste už nikdy nemuseli sledovat, jak polovina těsta zůstává přilepená uvnitř.

Jak správně vymazat dortovou formu?

Co budete potřebovat:

  • Dortovou formu
  • Máslo, sprej na vaření nebo sprej na vaření s moukou
  • Mouku
  • Pergamenový papír

Postup:

  • Roztrhněte čtverec pergamenového papíru a na jednu stranu naneste tuk. Chytněte na druhé straně, abyste se neušpinili a pomažte dno, strany i rohy. Buďte důkladní! Se sprejem máte práci jednodušší, tam stačí pouze nastříkat a rozetřít. Pokud máte sprej s moukou, můžete přeskočit až ke třetímu kroku.
  • Zasypte vymazanou formu moukou, takže přidáte vrstvu, která bude sloužit jako další ochrana mezi formou a dortem. Pomocí polévkové lžíce rovnoměrně naneste mouku, můžete použít i sítko. Poté s formou zatřeste ze strany na stranu, aby se mouka rozptýlila po celém povrchu. Následně ji otočte vzhůru nohama a jemně poklepejte, abyste vytřepali přebytečnou mouku.
  • Nyní umístěte kus pergamenového papíru. Možná se vám to bude zdát zbytečné, když už máte formu vymazanou i vysypanou, ale věřte, stojí to za to! Můžete si pergamenový papír koupit již nastříhaný na kolečka nebo vzít do ruky nůžky a papír si vystřihnout. Stačí na samotné dno formy položit papír, zacvaknout boky a přesahující okraje zastřihnout.
  • Nyní opakujte první dva kroky.
  • Dort vám snadno vyklouzne z formy a neztratíte ani kousek korpusu

Jak se vám dnešní článek líbil? Pokud ano, neváhejte jej sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: tasteofhome.com