Překyselení organismu a vznik rakoviny spolu úzce souvisí: Otestujte si pH vašeho žaludku z pohodlí domova

Při onemocnění rakovinou se významně zvyšuje hladina kyselosti v lidském těle a takové prostředí omezuje funkce mnoha životně důležitých systémů našeho těla. S normální hladinou pH je riziko vzniku rakoviny velice nízké, ovšem narušení rovnováhy pH pak vede k tomu, že se tělo stává náchylným k následujícím zdravotním stavům:

  • Oslabení imunity
  • Předčasné stárnutí
  • Osteoporóza (slabost a křehkost kostí)
  • Bolesti kloubů a svalů (hromadění kyseliny mléčné)
  • Obezita (pomalý metabolismus a neschopnost zhubnout)
  • Chronické záněty
  • Vysoký krevní tlak
  • Cukrovka
  • Špatné funkce močového měchýře a ledvin, vznik močových kamenů
  • Pomalé trávení a odstraňování škodlivých látek z těla
  • Vznik kvasinkových a plísňových infekcí

Jak si sami zkontrolujete hodnotu pH vašeho žaludku?

Hodnotu pH vašeho žaludku si můžete zkontrolovat z pohodlí domova, a to nejlépe hned ráno. Jediné, co k tomu budete potřebovat, jsou lakmusové papírky, které jsou ukazateli kyselosti organismu. Test byste měli provádět ideálně dvě hodiny po jídle. Pro testování pH žaludku je třeba, abyste před zkouškou naplnili ústa slinami a polkli. Tak vytvoříte čistý vzorek. Poté přilože lakmusový papírek na jazyk a čekejte na jeho zbarvení. Dle stupnice, kterou budete mít uvedenou na obalu, můžete určit, zdali je kyselost vašeho těla v normě či nikoliv. Ideální rozmezí by mělo odpovídat hodnotám 6,5 – 7,5.

Zkoušeli jste někdy tento domácí test? Pokud ano, podělte se s námi o vaše zkušenosti a neváhejte článek sdílet mezi svými přáteli a rodinou.

Zdroj: interesno.fun