Nespavost, bolesti hlavy, nízká energie a migrény patří k nejčastějším zdravotním problémům, které postihují lidi všech věkových kategorií a obou pohlaví. Mohou být spojeny především s nedostatkem různých vitamínů, ale pravdou je, že hořčík a vitamín K jsou jedny z nejdůležitějších živin pro naše celkové zdraví.
Hořčík je součástí více než 300 chemických reakcí v našem těle. Je zodpovědný za vytváření nových bílkovin z aminokyselin, podporuje přeměnu jídla na energii, snižuje úzkost a stres, odstraňuje chronickou únavu a mírní bolesti hlavy a migrény. Naopak jeho nedostatek vede ke snížení hladiny serotoninu a tak přichází nespavost, deprese a zúžené krevní cévy.
Kolik hořčíku denně bychom měli konzumovat a v čem?
- Muži 19 – 30 let – 400 mg denně
- Muži nad 30 let – 420 mg denně
- Ženy 19 – 30 let – 310 mg denně
- Ženy nad 30 let – 320 mg denně
Potraviny bohaté na hořčík:
- Maso
- Avokádo
- Ořechy
- Špenát
- Celozrnné pečivo
- Hnědá rýže
Zdroj: organicsolutionsportal.com
Ve čtení článku pokračujte na další stránce
1 2
Pages: 1 2