Při častých bolestech hlavy, nízké energii a nespavosti je třeba doplnit hořčík a vitamín K. Doplňujte je těmito potravinami

Pokud jde o vitamín K, jeho hlavním úkolem je syntéza bílkovin. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, modřin, krvácení, snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby, rakoviny prostaty a brání vápenatění srdečních chlopní a tepen. Jeho nedostatek vede k riziku zlomenin kostí.

Kolik vitamínu K denně bychom měli konzumovat a v čem?

Dospělí by měli konzumovat 0,001 mg vitamínu K denně.

Potraviny bohaté na vitamín K:

  • Zelená listová zelenina (brukev hořčičná, kapusta, zelená řepa, špenát a zelený tuřín)
  • Salátová zelenina (hlávkový salát, pažitka, bazalka, celer, ledový salát, cibule, čekanka a řeřicha)
  • Bylinky (pažitka, šalvěj, petržel, koriandr, majoránka, tymián a bazalka)
  • Olivový olej, ibišek, sója, sušené ovoce, chřest, fenykl, okurky a pórek
  • Zelí, růžičková kapusta, květák, kadeřavá kapusta a pekingské zelí
  • Pálivé koření (paprika, kajenský pepř, kari a chilli

Před konzumací jakéhokoliv vitamínu nebo minerálu byste se vždy měli poradit nejdříve se svým lékařem, protože nadměrné množství by mohlo být kontraproduktivní.

Pokud se vám článek zdál přínosný, neváhejte se o něj podělit se svými přáteli a rodinou.

Zdroj: organicsolutionsportal.com