Přirozená prevence na ochranu zdraví srdce. Pročistěte své tepny konzumací správných potravin

Počet lidí trpících kardiovaskulárními onemocněními se každým dnem zvyšuje. Jedním z rizikových faktorů těchto onemocnění je neprůchodnost tepen. Skutečnost, že tepny nefungují správně, může způsobit, že přenášejí méně kyslíku a živin ze srdce do zbytku těla. Tímto způsobem by se mohl tuk a cholesterol hromadit v tepnách a tím je zužovat, což zpravidla vede k ateroskleróze. Naštěstí vám změna životního stylu může pomoci uvolnit vaše tepny a zajistit jejich hladké fungování.

Česnek

Je bohatý na antioxidanty, proto může pomoci snížit účinky volných radikálů, které mohou vést k ucpání tepen. Jezte jeden nebo dva stroužky česneku každé ráno na lačný žaludek nebo jej zařaďte do svých oblíbených jídel.

Granátové jablko

Toto ovoce je také bohaté na antioxidanty a může pomoci snížit hromadění tuku v tepnách. Granátová jablka stimulují v těle produkci oxidu dusnatého, který zajišťuje, aby krev volně proudila. Jezte jedno až dvě granátová jablka denně nebo pijte jejich šťávu, abyste snížili hromadění plaku, který zůstává v tepnách.

Zelený čaj

Stejně jako česnek a granátové jablko je zelený čaj bohatý na antioxidanty. Pijte dva šálky zeleného čaje denně, abyste snížili riziko ucpání tepen.

Špenát

Špenát zlepšuje zdraví srdce tím, že je bohatý na oxid dusnatý, který zabraňuje zúžení tepen a snižuje srážlivost krve a hromadění plaku. To vede k nižšímu riziku infarktu a mrtvice. Půl šálku špenátu denně bude stačit.

Avokádo

Přestože je známo, že má vysoký obsah tuku, je zdravé a může vám pomoci zvýšit hladinu dobrého cholesterolu a snížit hladinu špatného cholesterolu. Avokádo je také skvělým zdrojem vitamínu E, který zastavuje oxidaci cholesterolu. Snězte každý den půlku avokáda.

Úvodní obrázek: Shutterstock, Zdroj: Imaware.health, Thehealthy.com